Nieuwbouw dienstencentrum

Categorie: Gemeente Gepubliceerd: zaterdag 06 maart 2021

Op deze pagina wordt een overzicht gegeven van de nieuwbouw van het dienstencentrum op het kerkeiland. Met enige regelmaat zal hier een update gegeven worden van de stand van zaken.

De kerkenraad heeft op 18 februari 2021 unaniem ingestemd met de uitvoering van de uitgewerkte nieuwbouwplannen van het dienstencentrum op het kerkeiland.

De architect is Nijhoff Architecten in Wierden. Op deze website pagina van de architect is een impressie te zien van de bouwplannen.

Er is ook een animatiefilm van het gebouw gemaakt. Deze kan hier bekeken worden, maar is ook te vinden op ons YouTube-kanaal.

De voorbereidingen van de bouwplannen zijn al geruime tijd bezig. Op zaterdag 23 januari zijn de eerste activiteiten uitgevoerd die voor iedereen zichtbaar waren: het kappen van een boom en het rooien van de struiken in de tuin.

Er is begonnen met de asbestsanering en de sloop van de oude pastorie. Daarna zal begonnen worden met het archeologisch onderzoek.

Er zijn drone opnames gemaakt van de sloop: