Bloemstukken tijdens Advent en Kerst 2020

Categorie: Laatste nieuws Gepubliceerd: zaterdag 26 december 2020

Uitleg van de betekenis en uitwerking van de bloemstukken die tijdens Advent en Kerst in de kerk hebben gestaan.

29 november 2020: SPIEGEL VAN BELOFTE
Een engel verschijnt aan Zacharias en toont Gods belofte aan hem. Hij zal een zoon krijgen. God weerkaatst in de engel wat Hij wil. Zacharias’ reactie daarop is een afspiegeling van zijn denken: hij kan het niet geloven. Hij zal daardoor de komende maanden niet kunnen spreken. God zal zijn belofte waarmaken en Zacharias zal leren dat te zien. 
- Uitleg bloemen: een dorre stronk met nieuwe leven.

6 december 2020: SPIEGEL VAN LIEFDE
God weerspiegelt in zijn engel zijn liefde aan Maria. God kiest juist haar uit om de Redder van de wereld te ontvangen door Gods Geest. Maria herkent Gods liefde voor haar in zijn dienaar. Maria is een spiegel van Gods hoop, ze weerkaatst dankbaarheid en dienstbaarheid. Maria is deel van de redding door zich beschikbaar te stellen.
- Uitleg Bloemen: een hart van liefde. Ook de kleur rood staat voor liefde.

13 december 2020: SPIEGEL VAN ANDERS ZIEN
De engel is Gods helper om Jozef op andere gedachten te brengen. Jozef ziet Gods plan weerspiegeld door de engel in zijn droom. Hij begrijpt het daardoor beter. De engel helpt Jozef te geloven dat het goed is wat er rond Maria gebeurt. Jozef denkt anders en spiegelt zich aan Gods plan. Hij wil doen wat God van hem vraagt. 
- Uitleg Bloemen: een oog om anders te gaan kijken.

20 december 2020: SPIEGEL VAN GELOOF
De engelen zijn uitgezonden om te dienen en ons te helpen in Gods trouw en hulp te geloven. Ze stralen Gods boodschap uit. Ze loven Hem en brengen ons bij Jezus. Ze vragen geen eer voor zichzelf, maar brengen alle eer aan God.  Ze werken in zijn dienst en helpen mensen op aarde om in Jezus Christus te geloven.
- Uitleg Bloemen: het kruis als teken van geloof. De blauw/paarse bloemen als teken voor de goddelijkheid, vreugde en waarheid.

25 december 2020 (Kerstfeest): SPIEGEL VAN VREUGDE
Jezus is het spiegelbeeld van God, in Hem zien we Gods liefde, rechtvaardigheid en redding.  De engel vertelt het aan de herders.  Het engelenkoor dat verschijnt weerkaatst Gods grootheid en brengt Hem dank en eer. We zien hier de hemelse heerlijkheid stralen op aarde.  De engelen nemen de mensen op aarde al zingend mee in de vreugde om de geboorte van Jezus.
- Uitwerking Bloemen: een kribbe met nieuwe leven. De witte bloemen staan voor Feestelijke. Met Kerst wordt het feest van de geboorte van Jezus gevierd. Een nieuw leven vangt aan.

 

Inloggen