Kinderkerstwandeling 2020

Categorie: Laatste nieuws Gepubliceerd: zaterdag 19 december 2020

Het is bijna kerst. Dit jaar wel wat anders dan andere jaren. Geen groot familiefeest of stampvolle kerkdiensten. Daarom organiseren we een coronaproof kinderkerstfeest-wandeling. Vanaf zaterdag 19 t/m zondag 27 december kun je op je eigen tijd, samen met je ouders, broertjes en zusjes een kerstwandeling maken door het prachtig verlichte Enter! Onderweg ga je op zoek naar QR-codes en kijk je samen naar filmpjes uit het kerstverhaal. Aan het eind van ieder filmpje is er een vraag voor tieners of een opdracht voor jonge kinderen. 

Tijdens de wandeling zijn er een aantal opdrachten voor de jonge kinderen, deze kun je hier downloaden. Hier vind je ook de route die je gaat lopen. Voor de opdrachten heb je een aantal voorwerpen nodig:
- een elektrisch theelichtje
- een klein cadeautje
- een doorzichtige wegwerpbeker
- een stuk fruit (bijvoorbeeld een appeltje of mandarijn)
- een koekje (of een andere feestelijke traktatie) 

De QR-codes die je onderweg tegenkomt scan je met de camera-app van je telefoon. De app herkent dat het een QR-code is en zal vragen of je het filmpje wil openen. Op de uitnodiging hierboven staat alvast een QR-code om het te proberen. Herkent de camera-app van je telefoon de QR-code niet, download bijvoorbeeld dan de app “Streepjescodescanner” en scan de QR-code daarmee.

Het startpunt van de route is de Hervormde Kerk, Dorpsstraat 55. Hier vind je ook de eerste QR-code. Na ieder filmpje is er een opdracht of vraag voor onderweg tijdens het lopen naar het volgende punt. Met alle verlichte straten is het natuurlijk het mooist om te wandelen wanneer het al een beetje donker is.
Houd je tijdens de wandeling aan de geldende corona richtlijnen. Zorg voor voldoende onderlinge afstand met andere groepjes tijdens het wandelen en geef elkaar de ruimte bij het scannen van een QR-code. Staat er al een groep dicht bij de QR-code, wacht dan even tot deze weg zijn. Heb je zelf een QR-code gescand, loop dan een stukje door, zodat er ruimte is voor andere groepen om te scannen. 

 

Inloggen