Telefonisch pastoraat (telefoonnummers gevraagd!)

Categorie: Laatste nieuws Gepubliceerd: woensdag 18 maart 2020

OPROEP AAN IEDEREEN!

De coronacrisis plaatst ons ook voor grote vragen hoe we het pastoraat de komende tijd vormgeven in de gemeente. Door deze crisis worstelen mensen meer dan anders met gevoelens van eenzaamheid, onzekerheid en angst. Juist dan zouden we elkaar door middel van bezoek, gesprek, Bijbellezen en gebed willen bemoedigen. Maar door de coronacrisis wordt ons geadviseerd om bezoek zoveel mogelijk te beperken. Bij kwetsbare groepen als zieken en ouderen is bezoek op dit moment vaak zelfs niet toegestaan.

Als predikant, pastoraal medewerker en wijkouderlingen willen het pastoraat de komende periode daarom vooral telefonisch vormgeven. Graag zouden de komende weken gemeenteleden willen bellen om te horen hoe het met hen gaat, te beginnen bij de ouderen en zieken en vervolgens ook zoveel mogelijk andere gemeenteleden op wie de coronacrisis grote impact heeft (ivm. wegvallen van werk etc.). Bij oudere, zieke en alleenstaande gemeenteleden willen we bovendien navragen in hoeverre zij ook tegen praktische problemen aanlopen (bij bijv. het boodschappen doen).

Tegelijkertijd lopen we daarbij tegen de moeilijkheid op dat:
a) van steeds minder gemeenteleden het telefoonnummer bekend is.
b) de aangescherpte privacy-wetgeving hogere eisen stelt aan het verzamelen van dit soort gegevens.

Het zou ons daarom echt helpen wanneer u een mail stuurt naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw:

naam
adres, woonplaats
telefoonnummer
mailadres. 

Daarmee geeft u ons toestemming om deze gegevens op te nemen in onze ledenadministratie. Op deze manier kunnen we u ook daadwerkelijk bereiken.
Mocht u als volwassene ouders op leeftijd hebben die ook lid zijn van onze gemeente maar deze website/dit bericht waarschijnlijk niet lezen, dan willen we u vragen expliciet aan uw ouders om toestemming te vragen en ook een mail te sturen met hun gegevens. Juist van deze groep – die momenteel misschien wel het meest behoefte aan pastorale aandacht heeft – missen we namelijk veel telefoonnummers. Tevens vragen we u deze oproep (tot het doorgeven van telefoonnummers en emailadressen) zoveel mogelijk door te geven in uw eigen kennissenkring binnen de gemeente. Op die manier lukt het ons hopelijk om op korte termijn zoveel mogelijk mensen telefonisch te kunnen bereiken. Iets wat belangrijker wordt naarmate de coronacrisis langer aanhoudt en het sociale verkeer steeds beperkter wordt (bijv. in het geval van een totale ‘lockdown’ van Nederland).

Mocht u behoefte aan gesprek hebben dan kunt u uiteraard ook zelf bellen met uw wijkouderling, de predikant (voor gemeenteleden tot 75 jaar) of de pastoraal medewerker (voor gemeenteleden vanaf 75 jaar). Hun telefoonnummers vindt U op de website onder menu ‘Contact’ / ‘Kerkenraad’.

Naast dit telefonisch pastoraat door predikant, pastoraal medewerker en wijkouderlingen kunnen we als gemeenteleden onderling natuurlijk ook op allerlei manieren met elkaar meeleven. Denk bijv. aan een telefoontje of het sturen van een kaartje naar oudere, zieke of alleenstaande gemeenteleden.

 

Inloggen