Start Alpha op 11 september

Categorie: Laatste nieuws Gepubliceerd: vrijdag 23 augustus 2024

Aankomende september willen we de Alpha-cursus weer gaan aanbieden in onze gemeente. Alpha is dé kans om samen met anderen in gesprek te gaan over het leven en het christelijk geloof. Het is de plek waar iedereen welkom is en waar alle verhalen samenkomen. Elk jaar komen er wereldwijd duizenden mensen op Alpha in aanraking met het evangelie van Jezus Christus. Inmiddels hebben 375.000 mensen in Nederland een Alpha gevolgd. Wereldwijd zijn dat er miljoenen! Elk jaar volgen zo’n 15.000 mensen in Nederland een Alpha. De cursus bestaat uit een serie van elf bijeenkomsten en een Alpha-dag waarin we op een laagdrempelige manier doorpraten over de kernpunten van het christelijk geloof.

Dit najaar wordt de Alpha-cursus op woensdagavond gehouden. We beginnen iedere avond rond 18.45 uur met een maaltijd. Daarna volgt een inleiding over één van de kernpunten van het christelijk geloof. Na een kop koffie praten we daarover door in kleine groepen. Iedere vraag kan en mag daarbij gesteld worden! Zo rond 21.30 uur sluiten we de avond af.

 

De Alpha-cursus wordt komend seizoen gehouden op de volgende woensdagavonden:

Wo 11-9  Is er meer?
Wo 18-9   Wie is Jezus?
Wo 25-9   Waarom is Jezus aan het kruis gestorven?
Wo 2-10   Hoe kun je geloven?
Wo 9-10   Bidden en Bijbellezen: waarom en hoe?
Za 12-10  Alpha-dag: Wie is de Heilige Geest? Wat doet Hij? En hoe kan ik met Hem vervuld worden?
Wo 16-10 Hoe leidt God ons?
Wo 23-10 Hoe kan ik het kwade weerstaan?
Wo 30-10  Geneest God ook nu nog?
Wo 6-11    Samen naar de Dankdagdienst
Wo 13-11 Hoe zit het met de kerk?
Wo 20-11   Hoe deel ik het goede nieuws?

De Alpha-cursus is kostenloos. Iedereen (ook en juist als je niet zo bekend bent met het christelijk geloof) is van harte welkom. Opgave via E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij 1 van de volgende teamleden: ds. Wim Geuze, Arie Drent, Jan Scholten of Ingrid Podt.

Inloggen