Kerstcollecte 2022: Stichting Oost Europa

Categorie: Laatste nieuws Gepubliceerd: maandag 19 december 2022

De diaconiecollecte in de kerstnachtdienst, in de diensten van 1e Kerstdag en in de kinderkerkdienst op 2e kerstdag is bestemd voor Stichting Oost Europa. Stichting Oost Europa brengt goederen met eigen bus en aanhanger naar Hongarije, Roemenië en Oekraïne.

Naast eigen transport rijden er ook transportbedrijven uit de regio mee. Veel van de goederen die de stichting het afgelopen jaar binnen heeft gekregen waren bestemd voor Oekraïne. Daar is momenteel de nood het hoogst. Stichting Oost Europa heeft zich afgelopen tijd daarom ook extra ingezet voor Oekraïne. Door de oorlog in Oekraïne is het voor de stichting niet mogelijk om zelf het land in te reizen en contacten te bezoeken. De goederen die gebracht worden door de stichting worden in Ebes, in Hongarije opgeslagen om ze vanuit daar door te voeren naar Oekraïne. Naast de goederentransporten ondersteund de stichting een vluchtelingenopvang in Brasov Roemenië. De vraag naar kleding en voedsel is hier hoog. 

Oekraïne en de Oekraïense vluchtelingen zijn op dit moment de doelgroep van Stichting Oost Europa.  Daar gaat dan ook het grootste deel van de hulp naar toe. Uiteraard worden de vaste adressen in Hongarije en Roemenië niet vergeten. Die blijft de stichting ondersteunen omdat zij naast hun eigen zorgen ook te maken hebben met vluchtelingen in hun eigen dorpen. De nood blijft hoog, dat zult u begrijpen. Met uw hulp kan Stichting Oost Europa blijven helpen! Daarom van harte aanbevolen.

 

 

Inloggen