Dienstenveiling terugblik

Categorie: Laatste nieuws Gepubliceerd: zaterdag 24 november 2018

Op zaterdagavond 30 november was het dan zo ver: de Dienstenveiling! Nadat we als commissie een paar maanden bezig te zijn geweest om het allemaal goed te laten verlopen konden we om 18.00 uur de deuren van het Dienstgebouw openen. De eerste bezoekers melden zich al spoedig, doordat al velen aan onze oproep gehoor hadden gegeven om zich van te voren al aan te melden en in te schrijven, konden we iedereen vrij snel van een uniek veilingnummer voorzien waarmee die avond geboden kon worden. De zaal was vol en de spanning werd goed opgebouwd waarna iets na 19.00 uur de veilingmeesters Rick Getkate en Truus Beuving de veiling konden openen. Het eerste kavel verliep een beetje moeizaam maar in de loop van de avond kwam de zaal er goed in en werd het iedere keer spannend wie er met het gewilde kavel naar huis mocht gaan.

Marian Rohaan en Bert Wolves hielden de administratie bij die avond waardoor iedereen aan het eind van de avond zijn of haar bewijs van aankoop mee naar huis kon nemen. Het was een gezellige en spannende avond met veel plezier. Veel kavels mochten door de verkopers vanwege grote populariteit meerdere keren worden aangeboden. Verrassende succesnummers waren o.a. de appeltaarten, de erwtensoep, het dagje naar de Tweede Kamer en uiteindelijk werden er wel 4 boottochtjes gereserveerd voor de liefhebbers! De veilingmeesters brachten het geheel op humorvolle wijze en wisten de zaal goed mee te krijgen. Bijna alle kavels zijn uiteindelijk verkocht wat natuurlijk ook leuk was voor diegenen die ze aangeboden hadden.

Al met al resulteerde in een voorlopige opbrengst van wel € 10.250,- waarbij de opbrengst van het Pop-up restaurant door de jeugd van onze gemeente en de Oliebollen actie nog kan worden opgeteld. Dit bedrag is tijdens de morgendienst van zondag 1 november symbolisch door ons overhandigd aan de kerkrentmeesters. Als organisatie zijn wij erg blij en dankbaar voor dit resultaat, maar daarnaast hopen wij dat dit alles zal bijdragen aan een betere onderlinge verbondenheid met elkaar en dat gemeenteleden elkaar ook op een andere, ontspannen manier mogen ontmoeten. Wij zijn (waarschijnlijk net als iedereen) erg benieuwd naar de verhalen en foto’s van alle activiteiten! Foto’s mogen worden gestuurd naar een van ons of naar het emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan hopen wij die foto’s ook aan de rest van de gemeente te kunnen laten zien op onze nieuwe schermen!

Rest ons onze dank uit te spreken aan iedereen die op welke wijze dan ook zijn of haar bijdrage heeft geleverd aan dit geheel en wij citeren graag de woorden van ds. Schreuders die hij ook in het voorwoord van het Kavelboekje heeft geschreven: “Al wat gedaan werd uit liefde tot Jezus”. Zit daar niet de kern van ons dienen, is dat niet de reden voor wat we doen? Ook de dienstenveiling mag liefdedienst zijn, voor Jezus, voor Zijn gemeente…. “Tot Uw dienst bereid”. Ons leven een eredienst en het vindt zijn hoogtepunt in de lofprijzing en aanbidding in de eredienst op zondag. In de dienstenveiling gaat het o.a. om deze lofprijzing gaande te houden met middelen die de moderne tijd ons biedt! Tot dienst bereid! Alle eer en dank aan God!

de organisatie: Rick Getkate, Truus Beuving, Matthijs Podt, Marian Rohaan, Bert Wolves en Sylvie Velten

Inloggen