Volwassenen

De Open Deur

Op zaterdagmorgen staat de deur van de kerk open voor iedereen. We zijn een inloophuis voor alle mensen uit Enter, waar gezelligheid de boventoon voert. Van juni t/m september staan de koffie en thee vanaf 10.30 uur klaar voor iedereen die zin heeft aan een praatje.

Open Deur

 

Bijbelkring 70 plus

In onze gemeente word al jaren lang, van september tot mei, elke maand op de dinsdag middag, de bijbelkring voor 70 plussers gehouden. De benaming doet denken aan een soort van bejaarden middag. Maar dit is beslist niet het geval, iedereen ook al bent u nog geen 70 jaar, is van harte welkom, ook alleenstaanden kunnen hier een leerzame middag hebben. De middagen worden vermeld in het kerkblad, op de kerkelijk meeleven brief en in de agenda op de site van Hervormd Enter. U hoeft zich voor deze kring niet aan te melden, u mag zo aanschuiven!

Wat gebeurt er op de bijbelkring?
Op de bijbelkring denken we met elkaar diep na over een gedeelte uit de Bijbel, vaak is dat een vervolg studie die we met elkaar doorlopen. Zo hebben we in het verleden het...

Lees meer: Bijbelkring 70 plus

Interkerkelijke Commissie Enter

Doelstelling van de ICE;
Als gezamenlijke kerken van Enter activiteiten organiseren met de insteek: het christelijk gedachtegoed uitdragen, met openheid en begrip voor ieders eigenheid, door middel van activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen, een aantal keren per jaar.
In de commissie nemen deel namens de kerken:
Nederlands Hervormde Kerk: Sylvie Velten en Petra Brandriet
Gereformeerde Kerk: Jannie ten Hove en Hanny ten Brinke
Rooms Katholieke Kerk: Annette aan de Stegge en Gerhard Kosters

De Interkerkelijke Commissie Enter (ICE) is een commissie, die in de jaren 90 is ontstaan door een aantal enthousiaste mensen uit de verschillende kerken van Enter: de Gereformeerde Kerk, de Rooms-katholieke kerk en de Nederlands Hervormde Kerk...

Lees meer: Interkerkelijke Commissie Enter

Bijbelkring Hele gemeente

In onze gemeente word al jaren lang, van september tot mei, elke maand op de woensdag avond, de bijbelkring voor heel de gemeente gehouden. Op deze avond is iedereen uit de gemeente van harte welkom. Al jaren lang is er een vaste kern, maar het laatste jaar is er een forse toename van leden, vooral uit de jongere categorie. De avonden worden vermeld in het kerkblad, op de kerkelijk meeleven brief en in de agenda op de site van Hervormd Enter. U hoeft zich voor deze kring niet aan te melden, u mag zo aanschuiven!

Wat gebeurt er op de bijbelkring?
Op de bijbelkring denken we met elkaar diep na over een gedeelte uit de Bijbel of een direct aan de Bijbel  verbonden geschrift. Daarbij blijft de Bijbel wel gezaghebbend. Momenteel verdiepen we ons...

Lees meer: Bijbelkring Hele gemeente

Hervormde Vrouwen Groep "Op Weg"

Aan het eind van het seizoen 2019/2020 wordt deze vrouwengroep opgeheven. Meer informatie wordt gepubliceerd in het kerkblad.

 

Inloggen