Hongersnood Afrika en Jemen

Categorie: Laatste nieuws Gepubliceerd: zaterdag 01 april 2017

In Afrika en Jemen vindt de grootste humanitaire crisis sinds de Tweede Wereldoorlog plaats. Meer dan 20 miljoen mensen dreigen te verhongeren. Er is onvoldoende voedsel, water en medische zorg. Er is te weinig veevoer voor het vee. Oorzaken van deze ramp zijn droogte en oorlog in deze gebieden. Om mensen te redden is hulp nú nodig.
De diaconie wil daarom op zondag 9 april de collecte in beide diensten bestemmen voor de noodhulp aan de slachtoffers van deze hongersnood. Hoe kunt u helpen? Door te geven voor de diaconiecollecte in de dienst van 9 april. Er staat ook een bus in de hal van de kerk waar u uw gift in kunt doen of  u kunt het overmaken naar het rekeningnummer van de diaconie. Het geld zal worden bestemd voor de Christelijke Noodhulpcluster. De vijf organisaties in dit cluster - Dorcas, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA -  geven hulp in Zuid-Soedan, Somalië, Nigeria, Jemen, Ethiopië en Kenia.
De hulp betreft voedsel, water en medische zorg. Ook wordt extra veevoer verstrekt, zodat het vee in even blijft. Speciale aandacht geven ze aan de meest kwetsbaren, zoals kinderen. Help de hongerlijdende bevolking in Afrika en Jemen met een gift  en geef op zondag 9 april extra voor de noodhulpcollecte!

 

Inloggen